"Брутално", "доминатор", "разбит": Как на Острова описаха мача AJ - Пулев?


"Брутално", "доминатор", "разбит": Как на Острова описаха мача AJ - Пулев?
Снимка: Gulliver/Getty Images

3819 0

Кубрат Пулев се представи достойно в двубоя срещу абсолютния шампион в бокса Антъни Джошуа в спора между двамата за световната титла. Въпреки това, трябва да признаем, че британският боксьор тотално доминира и заслужено спечели.

Дни след победата още се говори за мача, въпреки че с основна насока вече е и идеята за суперсблъсък между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Как обаче в родината на Ей Джей описаха битката му с 39-годишния Кубрат? Някои издания бяха по-гръмки, други не чак толкова, а трети директно заговориха за мач с Фюри.

"Антъни Джошуа спечели срещу Кубрат Пулев след брутален нокаут, иска битка с Фюри" - пише "Сън", а още въвеждащото му изречение в новината е, че Ей Джей се е доближил с още една крачка до уникален сблъсък с Фюри.

От "Скай Спортс" също наблягат на предстоящия двубой с Фюри, а в текста посочват, че Кобрата е бил брутално нокаутиран от Джошуа и разбира се се посочват нокдауните преди това. "Телеграф" подчертава кристалната доминация в представянето на 31-годишния състезател срещу българина.

Други издания пък далеч не разчитат на гръмко заглавие и просто посочват, че Джошуа е защитил коланите си с победа срещу Пулев (BBC; talkSPORT). Все пак, обяснимо в текста те допълват, че британецът напълно заслужено и без колебания е надделял.

Така се затвърждава неоспоримото мнение, че Джошуа е спечелил абсолютно заслужено. Малко обаче бяха изданията на Острова, които все пак отбелязаха, че Кобрата се е представил достойно, че е издържал мъжки и е продължил след тежки удари и че е показал прогрес след поражението от Владимир Кличко.

А кой обвини Пулев, че е изглеждал като човек с психически проблеми срещу Джошуа?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички