БРАВО: Радослав Росенов е европейски шампион по бокс за мъже до 22 години


БРАВО: Радослав Росенов е европейски шампион по бокс за мъже до 22 години
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1926 0

Радослав Росенов спечели златен медал от Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години в Пореч, Хърватия. Носителят на Купа „Странджа“ затвърди превъзходството си в категория до 60 килограма, след като срази украинеца Максим Власюк с 5:0 съдийски гласа. 18-годишният ни талант продължава с впечатляващото си представяне при мъжете и отново показа, че го очаква много сериозно бъдеще.

Росенов проведе много умно срещата, като не позволи на по-високия си съперник да вземе предимство. Вместо това националът ни се отличи с чудесен ритъм, перфектни отклони и точни попадения, с които буквално отчая противника си. Българинът поведе по убедителен начин след първите два рунда, печелейки солиден превес в тях. Това принуди украинеца да се хвърли отчаяно напред, което пък позволи на Росенов да контрира действията му и да си подпечата още по-категорично победата.

Другият ни финалист – Рами Киуан ще боксира във вечерната сесия. По програма той трябваше да изиграе своя мач 30-ина минути след Росенов. Тъй като се изправя срещу представителя на домакините Габриел Веочич обаче, организаторите са преместили срещата в късния сеанс. Националът ни ще атакува златото при 75-килограмовите.

Междувременно асът при професионалистите в бокса Тервел Пулев се готви за голям мач!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички