Кубрат Пулев: "Триад Комбат" е хубав спорт, но боксът е моята любов"


Кубрат Пулев: "Триад Комбат" е хубав спорт, но боксът е моята любов"
Снимка: bTV

1823 0

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев заяви в интервю пред предаването „Тази сутрин“ по bTV, че няма търпение отново да се качи на боксовия ринг през месец май, изправяйки се срещу коравия Алексей Федосов.

През миналата година българинът дебютира в новия боен формат „Триад Комбат“ с категорична победа с нокаут срещу Франк Мир. Пулев сподели впечатленията си от участието в новия формат и го сравни с бокса.

„Ами аз го казах, няма как. Боксът си е бокс в крайна сметка. Триад също е много хубав спорт, който е горе долу идентичен, но с малко по-различни правила. Пак е интересно, пак е зрелищно, но боксът си е бокс“, отсече Пулев пред bTV.

По-големият от двамата братя Пулеви сподели, че се чувства отлично и в свои води, когато става въпрос за „чист бокс“, защото той е професионалист именно в тази сфера и този спорт е неговата голяма любов.

„Аз смятам, че боксът е нещо което правя от доста време вече и съм абсолютен професионалист в тази сфера. Знаете, че боксът ми е голяма любов и на мен“, заяви българският боксьор в сутрешното предаване.

Завръщайки се към бокса, Кобрата няма да има никак лек съперник, след като ще се изправи срещу Андрей Федосов, като Пулев коментира и предстоящия си сблъсък с руснака (подробности в линка).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички