Боксово величие посочи кой би спечелил битка между Дейвид Хей и Тайсън Фюри


Боксово величие посочи кой би спечелил битка между Дейвид Хей и Тайсън Фюри
Снимка: Getty Images

2482 0

Бившият световен шампион в лека тежка категория Тони Белю посочи кой измежду Дейвид Хей и Тайсън Фюри би победил другия в боксово зрелище, което така и не се състоя.

Хей и Фюри трябваше да се изправят един срещу друг два пъти през 2013 и 2014 година, но за съжаление на феновете битката така и не се състоя след сериозно подгряване. И в двата случая Хей се оттегли поради контузия.

Белю каза пред подкаста "Up Front", че вярва, че Хей е щял да спечели, когато е трябвало да се бият, но посочи, че бившият световен шампион е "нямало да има шанс", ако Фюри е бил в разцвета на силите си.

"Убеден съм, че ако Дейвид Хей и Тайсън се бяха били преди десетина години, то Дейвид щеше да го надвие, чисто и просто, защото бе по-добър. Той обаче никога нямаше да има шанс сега срещу Фюри, който победи Кличко, смея да кажа, че Фюри може да победи всеки в разцвета на силите си", сподели Белю.

"Чисто физически Фюри не беше толкова развит тогава на този етап и не познаваше добре бокса. Стив Кънингам почти го победи, а Дейвид Хей е два пъти по-опитен от него. Ако те нарани, ако Дейвид Хей те нарани сериозно, то вероятно с теб е свършено. Хей е един от най-добрите, които съм виждал", добави още британецът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Антъни Джошуа разкри плановете си за следващия опонент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички