Боксовите фенове недоволни от цената за излъчване на Пулев - Джошуа


Боксовите фенове недоволни от цената за излъчване на Пулев - Джошуа
Снимка: Gulliver/GettyImages

2293 0

Боксовите фенове във Великобритания изразиха гнева си в социалните мрежи от високата цена, която ще трябва да платят, за да гледат по телевизията мача за световната титла в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.

Британецът ще защитава своите шампионски пояси срещу българския претендент на 12 декември в зала О2 в Лондон, като се очаква едва хиляда души да бъдат допуснати да гледат боя на живо в залата.

Всички други британци ще трябва да платят по 24.95 паунда (близо 55 лева), ако искат да гледат срещата, като цената за така нареченото "пей пър вю" (PPV) е същата като за последния мач на Джошуа с Анди Руис в края на 2019 година.

След онзи мач промоутърът на Ей Джей Еди Хърн обеща да се съобрази с недоволството на феновете и да намали цената за следващия мач на шампиона, но това няма да се случи, като Хърн оправда цената с пандемията от COVID-19.

"Планирахме да посрещнем 70 хиляди зрители в Тотнъм, което сега няма да се случи, така че трябва да запазим цената на PPV от предишния мач. Няма увеличение на цената, въпреки че мачът ще спечели милиони по-малко", обясни Хърн.

Според феновете във Великобритания обаче мачът между Пулев и Джошуа не си заслужава солената цена, особено като се вземат предвид и другите мачове в галавечерта, от които най-интересният е между братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи, и Лорънс Околие.

"Колкото и да искам да гледам Ей Джей, тази цена е безумна. Алчност", коментира фен на британеца в Туитър. "Това е несериозно, особено като се има предвид, че пак имаме реклами между рундовете и не можем да чуем какво казват треньорите в ъглите", заяви друг. "Когато Ей Джей се бие с Фюри, ще вдигнат цената на 29.95 паунда", оплака се трети.

В крайна сметка феновете на бокса във Великобритания нямат избор и ако искат да гледат първия и единствен мач на Джошуа за 2020 година, ще трябва да платят исканата от Хърн цена. Наскоро промоутърът изрази очаквания, че Джошуа ще "разфасова" Пулев (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички