Блестяща Каменова постави на колене световната шампионка и ще спори за златото на Европейските игри


Блестяща Каменова постави на колене световната шампионка и ще спори за златото на Европейските игри
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3515 0

Страхотен успех за българския бокс на Европейските игри в Краков! Светлана Каменова постави на колене световната шампионка по бокс Ирма Теста.

Двукратната ни световна бронзова медалистка и двукратна европейска вицешампионка изигра страхотен мач и се класира за финала. Светлана показа впечатляващ бокс срещу една от най-силните на планетата, печелейки с 4:1 съдийски гласа.

Каменова разгърна потенциала си в категория до 57 кг. Пред погледа и на президента на БФ Бокс Красимир Инински тя се забавлява срещу действащата световна и европейска шампионка от Италия, която е и бронзова медалистка от Олимпийските игри в Токио. Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков Светлана буквално танцува по ринга, за да продължи към финалната битка в Краков. В неделя тя ще срещне от 14:15 часа  французойката Амина Зидани.

След броени минути е и двубоят на Хавиер Ибаниес. В категория до 57 килограма натурализираният кубинец ще преследва финал срещу Небил Ибрахим (Швеция). Програмата ще закрие Йордан Морехон. При най-тежките (+92 кг) той ще се изправи срещу Джъстин Ори (Великобритания). Мачът от 21:45 часа е с двойна тежест, тъй като освен финал носи и квота за Игрите в Париж.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кубрат Пулев се готви за бой в САЩ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички