Бивш световен шампион: Има поне двама по-добри боксьори от Антъни Джошуа


Бивш световен шампион: Има поне двама по-добри боксьори от Антъни Джошуа
Снимка: Getty Images/Guliver

6626 0

Ленъкс Люис, който е последният абсолютен световен шампион, посочи, че за него Дионтей Уайлдър е по-добър боксьор и от Антъни Джошуа, и от Тайсън Фюри. В събота вечер в Лас Вегас Фюри и Уайлдър ще се бият помежду си за втори път, като според Люис победителят трябва да се изправи срещу Джошуа.

"Този мач трябва да се случи. Джошуа държи поясите, които тези двамата искат, така че просто трябва да изчакаме и да видим", заяви той.Уайлдър няма загуба в 43 мача на професионалния ринг и държи пояса на Световния боксов съюз (WBC), а в събота ще се изправи за втори път срещу бившия световен шампион Фюри, след като първия им двубой в края на 2018 година завърши наравно.

Люис, който бе абсолютен доминатор в дивизията в края на миналия век и началото на този, записвайки победи над Майк Тайсън, Ивендър Холифийлд и Витали Кличко, определи Уайлдър за номер 1 от трите големи имена в категорията в момента. "В момента най-добър в дивизията е Уайлдър, заради представянето си в последните си два мача. Двамата с Фюри са номер 1 и номер 2, като могат и да си разменят местата. В събота те ще могат да покажат кой е номер и 1 и кой е номер 2", коментира британецът. А ударът, заради който Фюри не спечели, а Уайлдър не загуби в първия мач - може да си припомните в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички