Бивш шампион яростно защити Олександър Усик и показа защо победата му над Дюбоа е честна (СНИМКА)


Бивш шампион яростно защити Олександър Усик и показа защо победата му над Дюбоа е честна (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

4302 0

Тони Белю даде много ясна позиция относно спора от битката Олександър Усик срещу Даниел Дюбоа. Украинецът стигна до нокаут в деветия рунд, но британецът вярва, че е бил "измамен", за да не стане световен шампион в тежка категория.

Страстна защита към Усик

Имаше противоречия в петия рунд, тъй като Дюбоа свали Усик с удар, който беше отсъден като нисък удар от рефера и така на украинеца бяха дадени повече от три минути да се възстанови.

Но Дюбоа и неговият екип вярват, че това е бил легален удар. А, ако беше отсъден като такъв, тогава той щеше да спечели битката. Това обаче не е мнение, споделяно от Тони Белю, който туитна снимка, показваща колана на шортите на Усик под пъпа му, известен още като пъпа.

"Всичко колана се класифицира като ниско в бокса! Това не е моето мнение, това е ФАКТ! Това са правилата! Пантолнките не бива да покриват пъпа, защото ако го направят, коланът може да бъде ударен! Тази снимка казва хиляда думи!", а след това обвини Дюбоа, че се е отказал от битката. Самият Усик също в типичния си стил даде доказателство, че ударът е бил нисък.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички