БФ Бокс ще участва в митинг: Подкрепа за родна икона, носител на орден "Стара планина"


БФ Бокс ще участва в митинг: Подкрепа за родна икона, носител на орден "Стара планина"
Снимка: Официален сайт на БФ Бокс

1897 0

От Българската федерация по бокс заеха ясна и категорична позиция зад икона на родния спорт - Ивайло Маринов. Причината е фактът, че съвсем скоро той може да се окаже без емблематичното си заведение в Морската градина във Варна.

Маринов има злато и бронз от олимпийски игри, като разполага и с орден "Стара планина" - най-високото отличие в наградната система на Република България. Той е и единственият варненц, който е почетен с него.

Ето какво написаха от БФ Бокс на официалния си сайт:

"Българска федерация бокс застава категорично срещу поредния опит да бъде отнет ресторанта на една от най-големите фигури в историята на родния спорт – Ивайло Маринов. Олимпийският шампион ще бъде заставен да се лиши от емблематичното заведение в Морската градина, след като се оказа, че за него има разгласен търг, а наемът му е нараснал многократно с цел той да бъде отказан от амбициите си да го задържи.

"Смятам да подаря златния си олимпийски медал на Христо Атанасов, а бронзовия – на Генадий Атанасов. На Тодор Балабанов пък ще подаря ордена си „Стара планина“, отсече Ивайло Маринов и риторично допълни: „Искам да попитам също господин Балабанов, знае ли той какво значи званието „Почетен жител на Варна“.

На 8 август, вторник, от 11 часа пред Община Варна в поддръжка на танцьора на ринга се провежда митинг от ръководители на спортни клубове, деятели, спортисти, общественици и почитатели. БФ Бокс също се присъединява към тях. Още през месец март от федерацията изпратихме официално писмо до отговорните институции, за да изразим своето несъгласие с тези действия и опитите за отнемане на заведението на Ивайло Маринов от представители на местната власт" - гласи съобщението.

Новини от света на бокса в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички