Уайт проговори след скандала: Шокиран и съкрушен съм, напълно невинен съм


Уайт проговори след скандала: Шокиран и съкрушен съм, напълно невинен съм
Снимка: GettyImages

3059 0

Британският боксьор Дилиън Уайт проговори след отменения му мач с Антъну Джошуа идната събота в зала "О2 Арена" в Лондон. Причина за отмяната на сблъсъка между двамата боксьори стана даден от Уайт допинг тест, който върнал "противоречиви аналитични резултати".

В опит да докаже невинността си

"Напълно невинен съм. Шокиран и съкрушен съм да разбера за доклада на ВАДА за противоречиви разкрития във връзка с допинг теста ми. Научих за това тази сутрин и все още реагирам на случилото се. Видях преди малко и че мачът е отменен, без да имам никаква възможност да докажа невинността си, преди решението да бъде взето. Мога да потвърдя без никаква доза съмнение, че не съм взимал споменатото вещество, на този лагер или в друг момент от живота ми.

Напълно невинен съм и моля да ми бъде дадено време да мина през процеса на доказване на това, без някой да прави заключения. Настоявах за непрекъснат и денонощен допинг контрол от ВАДА за този мач, както съм го правил доброволно и за моя сметка за всичките ми мачове през тези години. Не за първи път ме докладват за противоречиви разкрития за намерена забранена субстанция, която не съм взимал, и както направих последния път, ще докажа отново, че съм напълно невинен. Междувременно, единственото, което мога да направя, е да изразя огромното си разочарование на феновете на бокса, които ще пропуснат това, което със сигурност щеше да бъде страхотно шоу", заяви Уайт.

Спечелилият измежду Джошуа и Уайт бе спряган за потенциален сблъсък с Дионтей Уайлдър, като за вероятна локация се сочеше Близкия Изток по-късно тази година. Сега AJ е в търсене на нов съперник, като се изяви изненадващ кандидат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички