Американецът, който "спорно" отне всичко на Сергей Ковальов (ВИДЕО)


Американецът, който "спорно" отне всичко на Сергей Ковальов (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5425 0

Бъдещият опонент на Тервел Пулев - Сергей Ковальов, се радваше на рекорд от 30 победи, 1 равенство и 0 загуби в професионалния бокс докато не срещна Андре Уорд. Двете му срещи с американеца се превърнаха преломни за неговата кариера.

Ковальов доминираше в лека тежка категория и мач след мач се справяше безапелационно със своите противници, но най-голямото му предизвикателство тепърва предстоеше, а именно Андре Уорд. Боксьорът също бе с перфектен рекорд от 30 победи в 30 мача, преди да срещне своя руски опонент. Едно бе ясно - този път един от тях двамата щеше да си тръгне като победен.

ПЪРВАТА СРЕЩА МЕЖДУ ДВАМАТА

На 16 юни 2016 година бе оповестено, че този дългоочакван мач между двамата бойци ще се случи. Срещата бе насрочена за 16-и ноември същата година, а двамата главни герои се представиха отлично в промотирането на сблъсъка и насочиха вниманието на боксовия свят към T-Mobile Arena в щата Невада, САЩ през есента на 2016-та.

Двубоят бе доста ожесточен, двамата професионалисти се опитваха да се надиграват всячески, нанасяха удар след удар и се бореха с умората. В крайна сметка, мачът бе спечелен от Андре Уорд след съдийско решение, но много боксови експерти посочиха Ковальов за победител. Руснакът успя да нанесе 10 точни удара повече (226), отколкото своя съперник (216). С победата Уорд взе всички пояси на противника си и стана шампион в две различни дивизии. Загубата даде мотив на Ковальов да активира клаузата за реванш и предстоеше още един интересен сблъсък. 

Най-доброто от първата им среща:

УОРД СРЕЩУ КОВАЛЬОВ II

Преди срещата двата лагера изпитваха трудности да се разберат за сблъсъка. И двете страни имаха редица изисквания, а дори Уорд загатна за отказването си, ако исканията му не бъдат изпълнени. Бяха направени доста компромиси, но до сделка се стигна и предстоеше нов интересен епизод от сблъсъка.

Двамата бойци се срещнаха отново на 17 юни 2017 година в града, който никога не спи - Лас Вегас. Подобно на първия мач двамата боксьори дадоха всичко от себе си, но отново победител можеше да бъде само един. Андре Уорд записа втори пореден успех над противника си след технически нокаут в осмия рунд. Този път пък се появиха съмнения, че американецът е нарушил правилата, нанасяйки удар под пояса на Ковальов, но решението на рефера бе категорично и той спря мача, преди да стане още по-опасно за руснака.

Избрани моменти от втория епизод на сагата:

ДВАМАТА БОКСЬОРИ В МОМЕНТА

След двата мача Андре Уорд закачи боксовите ръкавици и сложи костюма и лачените обувки. Американецът днес взима участия в най-различни боксови медии като анализатор и коментатор. На няколко пъти загатна за завръщането си на ринга, но и до ден-днешен това не се е случило.

Сергей Ковальов продължи да се състезава редовно, записвайки 4 победи и 2 загуби след мачовете с Уорд. Сега пред руснака стои Тервел Пулев, с когото ще премери сили в ранните часове на неделя (15 май) в щата Калифорния.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Къде ще се излъчат мачовете на Кубрат и Тервел Пулеви в САЩ?

Всичко за боксовите мачове на Кубрат и Тервел Пулеви в САЩ четете на SportLive.bg!

ВИЖТЕ ОЩЕСтъпка по стъпка - ето как можете да гледате Кубрат и Тервел Пулеви в САЩ

ВИЖТЕ ОЩЕЩе излъчи ли БГ телевизия мачовете на Кубрат и Тервел Пулеви

РЕГИСТРИРАЙ СЕ И ГЛЕДАЙ КУБРАТ И ТЕРВЕЛ ПУЛЕВИ ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички