А сега кой ще поеме отговорност за трагично загиналия български боксьор?


А сега кой ще поеме отговорност за трагично загиналия български боксьор?
Снимка: Youtube, Screenshot

10933 0

Трагичен инцидент разтърси българския бокс вчера, когато стана ясно, че наш боксьор е починал по време на боксов мач в албанския град Шкодра. Българският професионален боксов съюз (БПБС) разпространи информацията, че загиналият боксьор се казва Исус Величков. Днес обаче става ясно, че починалият българин не се казва Исус Величков, а Борис Станчев. 

Според неофициална информация, Станчев се е качил на ринга със самоличността на Величков. Боксьорът е участвал в мач в категория "перо" срещу местния представител Ардит Муря, като в четвъртия рунд припада без инцидентът да е предизвикан от удар на съперника (вижте записа на мача под текста). От БПБС заявиха пред SportLive.bg, че има голяма вероятност починалият боксьор в действителност да се окаже Борис Станчев, но отказаха да се ангажират с отговор относно замяната на самоличността на двамата боксьори.

Няколко въпроса изникват на дневен ред. Кой и защо решава да качи на ринга Борис Станчев, вместо Исус Величков? Как се стига до трагичната смърт на боксьора, след като не се забелязва тя да е вследствие на тежък удар? Употребявал ли е Борис Станчев забранени субстанции преди двубоя, които потенциално да са довели до неговата гибел? И кой ще поеме отговорност за смъртта на българския боксьор?

БПБС коментира пред SportLive.bg, че този следобед имат заседание на Управителния съвет, където ще се изясни казуса в Албания. Членът на УС на БПБС Венцислав Николов заяви пред bTV следното: "Никак не ми се иска да е така, но ако излезе истина, това е престъпление от най-висока класа". Той добави още, че документите за мача са напълно изрядни, а лицензът е на името на Исус Величков. Какво обаче е правил Борис Станчев на ринга за сметка на Величков - към момента няма адекватен отговор.

По отношение на припадането на българския боксьор на ринга, Николов заяви, че е видимо, че изпада в безсъзнание без удар. "При аутопсията ще излезе дали е вземал забранени препарати и т.н.", каза членът на УС на БПБС. Малко по-късно обявеният за починал през изминалия ден Исус Величков изрази скръбта си за смъртта на Борис Станчев във Фейсбук. Сестрата на Станчев пък изрази опасения, че нейният брат е умишлено убит.

Как и защо се е стигнало до смяната на имената и размяната на документите на двамата боксьори и кой е отговорен за това? Това са въпросите, на които очакваме да чуем отговор от ръководните фактори в българския бокс. 

Автор: Стефан Йорданов

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички