Заради допинг Уайт вече не основен претендент за титлата на Уайлдър


Заради допинг Уайт вече не основен претендент за титлата на Уайлдър
Снимка: Getty Images/Guliver

2698 0

Бритският боксьор Дилиън Уайт е временно лишен от правото да бъде задължителен претендент на шампиона Дионтей Уайлдър (САЩ) за световната титла в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) заради допинг нарушение.

Уайт е уличен в употреба на забранена субстанция по време на мача си в Лондон срещу колумбиеца Оскар Ривас на 20 юли, който той спечели с пълно съдийско единодушие, а с това и правото да оспорва шампионския колан на Уайлдър.

„С оглед разкритията и в очакване на изхода от разследването WBC временно замразява правото на Дилиан Уайт да бъде задължителен претендент за световната титла в тежка категория в дивизията. Г-н Уайт ще получи възможност да изкаже позицията си на изслушване пред комисия на WBC, като датата и мястото за това ще бъдат определени в най-скоро време", заявиха от Световния боксов съвет.

Според правилата на британската Антидопингова агенция даден спортист е невинен и може да се състезава, докато не приключи целият процес на отваряне на двете проби и последващо разследване. За момента „Б" пробата на Уайт все още не е отворена. Уайт вече изтърпя наказание за употреба на допинг между 2012 и 2014 г.

Неотдавна Уайт се присмя на Антъни Джошуа, че редовно се "зоби" с допинг. Вижте какво каза в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички