Дилиън Уайт "изгърмя" с допинг няколко дни след победата му над Оскар Ривас


Дилиън Уайт "изгърмя" с допинг няколко дни след победата му над Оскар Ривас
Снимка: Getty Images/Guliver

3394 0

Само няколко дни след победата на Дилиън Уайт над Оскар Ривас, английският боксьор бе уличен в употреба на допинг. Уайт е дал положителна проба за употребата на едно или повече забранени вещества преди битката му на 20 юли в Лондон. Новината за направените допинг проби бе потвърдена и от британския промоутър Еди Хърн.

Според информациите, резултатът от положителната проба е станал известен още на 17 юли. Положителната допинг проба е била известна както на щаба на Уайт, така и на неговия промоутър и Британския Борд по контрол на Бокса, но въпреки това те са оставили мачът срещу Ривас да се състои.

Разследването продължава да тече и Уайт има право да обжалва. Така за момента англичанинът остава без наказание, докато не бъде доказано, че е употребил забранени субстанции. Куриозното е, че Уайт дори е участвал в програмата на Световната антидопингова агенция (WADA) за чист бокс.

Междувременно може да видите тежкия нокдаун, който получи Уайт в мача си срещу Ривас (видео вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички