"WBN": Джошуа избира IBF и Кубрат, ще оваканти колана на WBO


"WBN": Джошуа избира IBF и Кубрат, ще оваканти колана на WBO
Снимка: Guliver/GettyImages

3892 0

Суперзвездата в бокса тежка категория Антъни Джошуа е много вероятно да избере за свой следващ съперник на ринга българина Кубрат Пулев. Според World Boxing News, британецът ще остави другия задължителен претендент за една от титлите му - Александър Усик, да се бие за овакантената титла с друг противник. Така Джошуа ще избере да жертва колана си на WBO, но зад подобно решение ще стои добре обмислен план.

Изданието твърди, че на Ей Джей ще му е по-лесно да си върне трофея на WBO, ако той стане притежание на Усик, тъй като с украинеца са клиенти на една и съща промоутърска компания. Междувременно украинецът ще проведе мач срещу някой от другите по-известни клиенти на компанията на Еди Хърн - Дерек Чисора или Джоузеф Паркър.

Според специализираното издание за бокс, Джошуа планира да се бие с Пулев, след което да се изправи срещу победителя от реванша между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Това се очаква да се случи по-късно през лятото на 2020 година. Ако победи и Пулев, и победителя от реванша през февруари, звездата получава възможност да обедини всички значими титли в тежка категория срещу украинеца. А какви са четирите варианта за място на провеждане на мача Джошуа - Пулев вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички