Трус в световния бокс: Антъни Джошуа беше нокаутиран!


Трус в световния бокс: Антъни Джошуа беше нокаутиран!
Снимка: Guliver/GettyImages

57093 0

Истински шок преживяха феновете в "Медисън Скуеър Гардън" и милионите пред телевизорите по цял свят. Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа беше пратен 4 пъти в нокдаун и след технически нокаут загуби титлите си от 121-килограмовия мексиканец Анди Руис в най-сензационния мач в света на бокса от десетилетие насам.

В Меката на бокса и спортните събития всичко вървеше по план за Антъни Джошуа, който спазваше дистанция спрямо Руис и пускаше левите си прави. В третия рунд той прати съперника си в нокдаун, но мексиканецът се изправи и направи невъзможното - в оставащите 2 минути смачка Джошуа и го прати не веднъж, а два пъти в нокдаун. Антъни едва се изправи на крака и само гонгът го спаси от нокаут.

Шампионът възстанови позиция и баланс, но въпреки спечелените следващи два рунда, не изпълняваше командите на своя треньор и позволяваше на Руис постоянно да скъсява дистанцията спрямо него. И така се стигна до рунд №7.

В него Руис атакува жестоко своя опонент и в самото начало го прати в нокдаун с отлична серия от прав и кроше. Джошуа се изправи почти веднага, но канонадата не спря - нова серия на мексиканеца и за 4-и път шампионът беше на пода. Той се изправи, когато отброяването достигна 7, но веднага се хвана за въжетата в ъгъла. Реферът му каза, че трябва да прибере гумата в устата си и да продължи да се бие, но Джошуа не възприемаше думите на съдията и той се видя принуден да прекрати срещата - технически нокаут след 4-ия нокдаун и сензационна победа за 121-килограмовия Руис.

Веднага след мача Дионтей Уайлдър избухна с неблагоприличен коментар по адрес на Джошуа (вижте в този материал).

Безапелационният успех направи мексиканеца световен шампион на 3 федерации (IBF, IBO, WBA). Припомняме, че той беше заместник на Джарел Милър, който беше дисквалифициран заради употреба на допинг, и имаше само 6 седмици за подготовка за мача срещу хегемона в тежка категория.

ВИЖТЕ ЗАГУБАТА НА АНТЪНИ ДЖОШУА В СНИМКИ

Джошуа понесе първото си поражение в професионалния бокс и серията му от 22 победи намери своя край в САЩ - мястото, където се би за пръв път. В договора му има клауза за реванш, но загубата  ще навреди сериозно на аурата му на непобедим шампион - нещо, което вече няма как да бъде постигнато от Джошуа. Единствените непобедени претенденти за званието "най-добър на ринга в тежка категория" остават Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри.

ЕТО КАК СЕ РАЗВИ ДВУБОЯТ

ПЪРВИ РУНД

Първият рунд стартира опознавателно, но пръв Анди Руис тръгна в атака и нанесе добро ляво кроше. 2:07 преди края мексиканецът отново нанесе два добри удара и принуди Джошуа да тръгне по-смело в атака. Двамата спазваха сериозна дистанция, като Руис се движеше отлично и не позволяваше тежки удари в главата си. В последната минута британецът все пак нанесе няколко удара, с които съумя да дръпне леко в резултата.

ВТОРИ РУНД

Руис нанесе две отлични серии в главата на Джошуа още в първите 20 секунди на втората част, но британецът успя да възстанови позиция бързо. Защитата на мексиканеца беше чудесна, като не позволяваше на Джошуа да нанася тежките си леви прави удари. Двамата размениха по едно здраво кроше, но никой не падна на пода. 20 секунди преди края на рунда Руис се отчете с отличен ляв прав, но рундът приключи точно попадение на Джошуа - рунд за Руис.

ТРЕТИ РУНД

2:15 преди края Джошуа съумя да стигне близо Руис - последваха две крошета и Руис беше на пода. Последваха обаче невероятна акция на Руис - мексиканецът нанесе тежки крошета в главата на Антъни и го прати в нокдаун - ужасна ситуация за Джошуа. Британецът беше страшно разклатен, като на няколко пъти се разлюля, но не падна в тори път. Руис продължи да го пресира, но световният шампион отново скъси дистанцията. Секунди преди края Руис нанесе втори нокдаун с тежки удари в главата на британеца - категоричен рунд за Руис и шампионът изглежда на колене.

ЧЕТВЪРТИ РУНД

Руис отново влезе смело в четвъртия рунд и нанесе няколко точни попадения. Антъни обаче този път внимаваше и отново увеличи дистанцията преди 2:14 преди края на рунда да нанесе тежко кроше, с което разкървави леко носа на Разрушителя. Руис обаче изпусна инициативата и позволи на шампиона да се защитава от дистанция, а това беше добре дошло за Джошуа, който все още не се движеше добре - рунд за Джошуа.

ПЕТИ РУНД

1:45 преди края двамата си размениха по едно солидно кроше, но Джошуа отново зае отбранителна позиция, от която да пуска леви прави, с които да печели по-лесно рундове. В края Руис нанесе слабо кроше, но рундът остана в полза на Джошуа.

ШЕСТИ РУНД

50 секунди преди края Руис отново натисна и вкара три точни попадения срещу Джошуа, два от които главата на шампиона. С два леви прави Руис отново разклати сериозно британеца, който направи всичко по силите си да избяга от ударите на съперника - рунд за Руис.

СЕДМИ РУНД

Джошуа изобщо не слушаше треньора си и продължи да оставя Руис да скъсява дистанцията и да го бие в главата. Още два нокдауна понесе британецът, като се изправи и при двата, но съдията видя, че Джошуа е неадекватен - край на мача, технически нокаут и Анди Руис се превърна в първия боксьор, победил Джошуа! 

ВИЖТЕ ЗАГУБАТА НА АНТЪНИ ДЖОШУА В СНИМКИ

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Антъни Джошуа е с 10 кг по-лек от претендента. Непобеденият световен шампион в тежка категория на WBA, IBF и WBO, се качи на кантара, който измери тегло от 112.4 кг преди сблъсъка с Руис. Мексиканецът, който се съгласи на двубой с Джошуа, след като оригиналният съперник на британеца Джарел Милър даде положителна допинг проба, тежи 121.5 кг.

Подобно беше теглото на Джошуа при битката му с Владимир Кличко.  Той е непобеден на професионалния ринг в 22 срещи, като спечели 21 от тях бяха постигнати с нокаут. Джошуа ще защитава за седми път световните си титли, а голямата му цел е да обедини всички световни титли в категорията, но за тази цел ще трябва да се изправи срещу Дионтей Уайлдър, като разговорите там не вървят особено гладко и не е сигурно, че ще се стигне до този бой и тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички