Антъни Джошуа се оказа по-лек от Анди Руис


Антъни Джошуа се оказа по-лек от Анди Руис
Снимка: Getty Images/Guliver

5213 0

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа е с 10 кг по-лек от претендента Анди Руис-младши, готвейки се за своя дебют на американска земя в „Медисън Скуер Гардън“. Непобеденият Джошуа, световен шампион в тежка категория на WBA, IBF и WBO, се качи на кантара, който измери тегло от 112.4 кг преди сблъсъка с Руис в събота.

Мексиканецът, който се съгласи на двубой с Джошуа, след като оригиналният съперник на британеца Джарел Милър даде положителна допинг проба, тежи 121.5 кг. Джошуа, който бе с килограм по-лек за последния си мач на ринга срещу Александър Поветкин през септември, е фаворит за победата срещу Руис, който има 33 срещи в кариерата си (32-1). Според букмейкърите, залозите за 23-ти успех на Джошуа са 1/20.

Самият Руис сподели по-рано през седмицата пред журналисти, че е „едър и не особено висок, но бърз като светкавица“. "Никога не са ме нокаутирали. Все още съм млад, на 29 години, никога не съм бил нараняван и не съм участвал в голяма битка“, заяви той. „Това ще бъде най-трудният двубой в кариерата ми, но знам, че ще поднеса изненада. Вярвам с цялото си сърце, че мога да спечеля и че ще спечеля“.

"Това ще бъде една от най-големите изненади в света на бокса. Мога да се превърна в първия, който го спира на ринга. В САЩ, трябва да мечтаеш и да имаш сърцето, за да преследваш своите мечти. Аз съм семеен и приятен човек, но в ринга съм като животно. Ей Джей, приготви се, бъди готов. Не ме подценявай“, закани се на шампиона той. Руис-младши влиза в сблъсъка за световната титла след три последователни победи, като в последния си двубой отказа германеца Александър Димитренко след пет рунда. А какви хонорари ще приберат двамата боксьори вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички