Прогнозата на SportLive: Джошуа ще причини много болка на Такам


Прогнозата на SportLive: Джошуа ще причини много болка на Такам
Снимка: Getty Images/Gulliver

1943 0

Централното събитие в света на спорта безспорно е битката на  Антъни Джошуа срещу Карлос Такам на стадион "Принсипалити" в Уелс. Това е първият път, в който шампионът ще защитава титлите си на IBF и WBA след двубоя срещу Владимир Кличко, но за съжаление няма да е срещу Кубрат Пулев. Както е известно, Кобрата се контузи и се наложи да се откаже (засега) от мечтата си да се изправи в битка за световната титла.

Предстоящият двубой безспорно ще бъде интересен не заради съперника, но поради факта, че Джошуа нямаше шанс да се подготви за тази битка. Причината е, че само преди две седмици Кубрат Пулев обяви своя отказ да се бие с контузия и шампионът трябваше да се нагоди в кратки срокове към коренно различния стил на Карлос Такам.

Това означава, че в първите рундове (1-2) Джошуа ще предпочете по-предпазлива игра, запознавайки се с офанзвиния стил на камерунеца. Постепенно той ще засили атаките си и няма спор, че срещата ще завърши с нокаут в полза на Джошуа.

В 19-те си мач на професионалния ринг британският боксьор има 19 мача и 19 победи с нокаут. Статистически погледнато, в едва 3 мача той е играл повече от 3 рунда - срещу Дилиън Уайт (нокаут в 7-и рунд), срещу Доминк Брийзейл (нокаут в 7-и рунд) и срещу Владимир Кличко (нокаут в 11-ия рунд). Такам изглежда по-слаб опонент от изброените трима, но за пръв (а по всяка вероятност и последен) път получава шанс да се бие за титлата. Това ще му даде допълнителни сили и по всяка вероятност ще успее да влезе в графата на боксьори, издържали повече от 3 рунда срещу Джошуа.

Също така Антъни е добавил към арсенала си от удари, а и е качил над килограм чиста мускулна маса, като ще използва този двубой, за да разбере докъде е стигнал в развитието си. Така че нокаут в първите 3 рунда изглежда малко вероятен. По-скоро това ще стане в диапазона от 4-и о 8-и, а прогнозата на Sportlive.bg е Джошуа да нокаутира Такам в рунд №5 (диапазон 4-6). Битката в Кардиф може да следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички