Наредиха на Антъни Джошуа задължителна защита на титлата, но не срещу Кубрат Пулев


Наредиха на Антъни Джошуа задължителна защита на титлата, но не срещу Кубрат Пулев
Снимка: Guliver/GettyImages

18325 0

С края на двубоя между Антъни Джошуа и Анди Руис веднага се заговори за следващия съперник на британеца, който успя да си върне титлите на IBF, WBO и WBA в тежка категория на световния бокс. Феновете настояват да видят Ей Джей срещу победителя в битката Дионтей Уайлдър - Тайсън Фюри, но реалността в спорта е различна, а малко след победата на Джошуа стана ясно, че президентът на WBO Франсиско Варкарсел е коментирал, че федерацията използва правото си да изиска провеждането на задължителна защита на пояса. 

Журналистът Майкъл Бенсън информира, че управителят на Световния боксов съвет е наредил да се проведе задължителна защита на пояса. Това трябва да се случи в срок от 180 дни от края на битката на Джошуа срещу Руис, което означава, че британецът трябва да се бие за колана на WBO най-късно на 4-и юни. Главният претендент на федерацията е Олександър Усик, който се качи в тежка категория, след като прегази конкуренцията при полу-тежките. 

Интересен факт е, че Усик е клиент на "Мачруум" и Еди Хърн, като е много малко вероятно Джошуа да се изправи срещу украинеца. Твърде възможно е той да оваканти пояса на WBO, а бившият шампион при полу-тежките да се изправи срещу Дерек Чисора, ако се стигне действително до това решение. 

Според няколко анализатори, по-вероятно е Антъни Джошуа да предпочете Кубрат Пулев и защитата на пояса на IBF заради Еди Хърн и възможността един от коланите да отиде при "Top Rank" - агенцията, собственост на Боб Аръм, който е промоутър на българина. Международната боксова федерация също иска задължителна защита на пояса, която трябва да се проведе в първата половина на 2020 година. 

Една от вероятностите е Джошуа да се откаже и от двата пояса, за да се изправи за 3-и път срещу Анди Руис (подробности по темата четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички