Лоши новини за Кубрат: WBO официално нареди Джошуа да се бие с Усик


Лоши новини за Кубрат: WBO официално нареди Джошуа да се бие с Усик
Снимка: Guliver/GettyImages

5793 0

Антъни Джошуа няма да има много време да се наслаждава на връщането на световните си титли, което постигна след победата срещу Анди Руис в събота. Джошуа притежава три шампионски пояса и за два от тях има официални претенденти - на IBF и WBO.

Днес стана ясно, че от WBO вече официално са наредили на Джошуа да се изправи срещу техния претендент, който е Олександър Усик. Това е доста лоша новина за Кубрат Пулев, който бе спряган за следващия съперник на Ей Джей. Това нареждане от страна на WBO означава, че Джошуа трябва да се откаже от един от двата колана или да се проведат два мача до юни, което на практика е невъзможно.

Двубоят с Усик трябва да се проведе до 180 дни, а от боксовата организация са изпратили писмо до Еди Хърн. "WBO нарежда на страните тук да започнат преговори за гореспоменатия задължителен двубой на боксовата организация в тежка категория“, пише в писмото, копие от което е получено от ESPN. "Моля, имайте предвид, че страните имат 30 дни след получаване на това писмо, за да постигнат споразумение. Ако не бъде постигнато съгласие в рамките на посочения тук срок, ще се стигне до търг в съответствие с правилата на Световните шампионати на WBO".

Интересен факт е, че Усик е клиент на "Мачруум" и Еди Хърн и има шанс той да оваканти пояса на WBO, а бившият шампион при полу-тежките да се изправи срещу Дерек Чисора, ако се стигне действително до това решение. От федерацията са определило 1 милион долара като минимална оферта за двубоя на Джошуа и Усик, но ако отиде на аукцион със страни, които не могат да направят сделка, битката вероятно ще спечели десетки милиони долари. Твърде малко вероятно е обаче да се стигне до подобен търг. По-рано днес се появи информация, че двете боксови организации сами ще обсъдят следващия съперник на Джошуа - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички