На Острова показаха най-ниската точка в кариерата на Кубрат Пулев


На Острова показаха най-ниската точка в кариерата на Кубрат Пулев
Снимка: БГНЕС

4852 0

След завръщането на Антъни Джошуа на световния връх в тежка категория в бокса - веднага започнаха да се "редят на опашка" за бой с британеца. Макар и изненадващо, като големия фаворит се оформи Кубрат Пулев и дори се очаква в следващите дни това се потвърди. Другият възможен кандидат е Олександър Усик, но от щаба на Джошуа обявиха, че по-вероятният вариант е първо да се бие с Кобрата.

Затова и медиите на Острова започнаха да обръщат внимание на българина, а talkSport публикува и подробен очерк за него, описвайки го като вероятния следващ съперник на Джошуа. Освен това посочват най-запомнящите мигове от неговата кариера, без да забравят да припомнят и случая с Джени Суши, който е описан като "най-долната точка" в кариерата му.

"Роден в България през 1981 г., 38-годишният боксьор има богат опит на аматьорско ниво, включително и спечелено злато на Европейското първенство през 2008 г. и бронз на Световното първенство през 2005 г. Кобрата влиза в професионалния бокс на 28 г., като продължава доминацията си от  дните си като аматьор, вдигайки европейска титла в тежка категория", пишат от изданието.

Допълва се още, че Пулев е имал шанс вече за световната титла, но не е успял да се противопостави на Владимир Кличко.  "Имайки предвид колко години се е състезавал като аматьор, Пулев оперира като класически боец в европейска тежка категория със силен десен удар. Има 14 нокаута в своите 28 победи. Липсата му на подвижност и ограничената работа на краката му доведоха до поражение срещу Кличко. Това не му пречи след това да стигне до най-бързата си победа на профи ринга срещу Морис Харис, а след доминиращо представяне срещу Кевин Кобрата си осигурява шанс да се изправи срещу Антъни Джошуа през 2017 година. Двубоят обаче се проваля заради контузия", продължават от изданието, стигайки и до прословутата целувка с Джени Суши.

"Извън контузиите и загубите, безспорно нисък момент в кариерата на Пулев дойде след победата над Богдан Дину, когато той насилствено насади целувка по устните на жена репортер по време на интервю след боя". След наложена глоба и изкаран курс за сексуалния тормоз лицензът на Кобрата за САЩ бе възстановен и той отново има право да се бие там".  Междувременно Кубрат Пулев отправи сериозна закана към Антъни Джошуа (подробности четете в тази статия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички