Кубрат след победата: Съперникът беше много крив и неудобен


Кубрат след победата: Съперникът беше много крив и неудобен
Снимка: БГНЕС

6774 0

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев победи със съдийско решение Хюи Фюри в зала "Арена Армеец" в София. По този начин българинът си спечели бой с шампиона на IBF Антъни Джошуа, който трябва да се проведе през 2019 година.

"Той беше в добра форма, но беше труден за целене, защото е малко крив и неудобен. Фюри винаги е добре дошъл в нашия боксов клуб - имаме страхотен клуб и треньори. Кубрат Пулев не е единственият българин в бокса, а за да има Кубрат Пулев, много преди него са се борили.

Имам доста дебела глава и вярата също ми помогна да се задържа в осмия рунд. Имам опит, а и той беше много бърз, неудобен и крив, но го надиграх. Имах по-точните попадения, разочаровах го и той се предаде. Опитът беше много важен, защото именно това донесе победата днес. Както и вярата, кондицията и тренировката. През тези три месеца работихме здраво и този труд ни се отблагодари.

Много съм щастлив, че това нещо се случи тук в България, а Антъни Джошуа - готов съм да излезна срещу него. Имам грешки, които трябва да подобря и аз ще го направя. 

Благодаря на уникалната публика. Българите сме силни, когато сме заедно и това не е клише", сподели щастливият българин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички