Какво да очакваме от боксовия мегасблъсък Кубрат Пулев - Хюи Фюри?


Какво да очакваме от боксовия мегасблъсък Кубрат Пулев - Хюи Фюри?
Снимка: Sportlive/Тодор Маргаритов

5418 0

В събота вечер най-коментираното събитие в България безспорно е сблъсъкът Кубрат Пулев - Хюи Фюри. Двамата излизат един срещу друг в зала "Арена Армеец", където след 23:00 часа ще трябва да определят бъдещия претендент за световната титла на Антъни Джошуа. Мачът е изключително важен и за българина, и за британеца, като и двамата са готови на абсолютно всичко, за да се доберат до двубой срещу абсолютния хегемон в тежка категория на световния бокс.

По този повод част от журналистите на Sportlive.bg дадоха своите прогнози и очаквания за предстоящия двубой. Ето и нашите мнения:

Божидар Александров, журналист:

В предстоящата гала вечер в зала "Арена Армеец" очаквам вълнуващи двубои, които да оправдаят очакванията на феновете. Разбира се, за българите мачовете на братята Пулеви ще бъдат най-интересните. Относно Тервел - очаквам лесна победа, която да дойде с нокаут в началото на срещата. В срещите си до момента по-малкият от братята Пулеви показва, че няма намерение да чака и опознава съперниците си, а ги "започва" от началото, търсейки бърза победа. Виждам нокаут преди четвъртия рунд, който ще донесе Европейската титла около корема на българина.

Нещата за Кубрат не изглеждат толкова лесни, ако можем да използваме тази дума. Съперникът му е по-висок и това ще доведе до проблеми за Кобрата. Хюи Фюри е боксьор, който има мач през 2015 година с тогавашния шампион на WBO Джоузеф Паркър. Срещата бе решена след съдийско решение, а британецът доказа, че може да издържи и на ударите на големите боксьори в тежка категория. Ако Кубрат бъде търпелив и изчака момента си, може и да видим нокаут в срещата, но предполагам, че ще се стигне до съдийско решение, а през 2019 година да наблюдаваме дългоочаквания мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа.

Росита Иванова, журналист:

На Кубрат Пулев безспорно му предстои един доста тежък тест. Като изключим битката му с Владимир Кличко, то Фюри се явява като най-сериозният му опонент. Българската публика ще види една по-различни галавечер от предишните, които също бяха в България. На първо място разликата ще направи Тервел Пулев, който ще "подгрее" и ще излезе на ринга за първата си титла в кариерата.

ПРОГНОЗА ЗА БОКСОВИЯ СБЛЪСЪК КУБРАТ ПУЛЕВ-ХЮИ ФЮРИ

Досега представянето му и в 11 мача на професионално ниво са безупречни и очаквам да видя 12 категорична победа. На второ място, черешката на тортата, Кубрат Пулев се очаква да изиграе много по-оспорван мач от предните му два на родна земя. За разлика от Самюел Питър и Кевин Джонсън, Фюри показва, че иска да се развива тепърва в спорта и не е дошъл просто за разходка в България. Въпреки това, смятам, че опитността ще помогне на Кобрата да срази трети противник в "Арена Армеец".

Адриана Димитрова, журналист:

Предвид натрупания опит от мачове у нас, опита на организатора и нивото на участниците, очаквам една галавечер с добра организация, интересни мачове и зрелище за публиката. Главното събитие - битката Пулев - Фюри, ще изиграе най-голяма роля за това феновете да бъдат доволни, тъй като ще предложи напрежение, качествен бокс и ще има интрига за изхода ѝ може би до последно.

Очаквам Кубрат Пулев да победи, но не с нокаут, а със съдийско решение. Тервел Пулев ще се справи далеч по-добре със своя съперник, а битката между жените също ми се струва, че ще е зрелищна и интересна.

Смятам, че ще видим една по-зряла и уверена игра в защита на Кубрат Пулев и повече бързина на ринга, предвид подобрената форма. Надявам се публиката да не освирква съперника му и двамата да запазят добрия тон и след мача.

Ивайло Ачев, главен редактор на Actualno.com.

Най-после изглежда, че след мача с Кличко Пулев ще изиграе наистина сериозен мач. И причини за притеснения има - противникът е далеч по-млад, с по-голям обхват т.е. на теория има физическото предимство да контролира мача.

В КОЛКО ЧАСА ЗАПОЧВА БИТКАТА МЕЖДУ КУБРАТ И ФЮРИ?

Кубрат отдавна е показал, че не е боксьор, който може да нокаутира и почти сигурно мачът ще се решава по точки. При това положение е от значение колко точно агресивен ще е Пулев, за да преодолее по-дългите ръце на Фюри. Ако въобще ще има нокаут, мисля, че шансовете на противника на Кобрата са по-големи. Дано Пулев спечели, но лично моето предчувствие не е прекалено оптимистично.

Иво Вецев, главен редактор на Sportlive.bg

Едва ли има съмнение, че това е най-силната боксова гала вечер в България. За първата точното определение е "Димна завеса", след като Самюъл Питър дойде просто за да прибере малко пари. Кевин Джонсън, макар и да издържа 12 рунда срещу Кубрат Пулев, не беше равностоен на българина. Сега обаче нещата са други - Хюи Фюри е изключително техничен боксьор и Пулев може да очаква най-тежката среща в кариерата си, извън този срещу Владимир Кличко.

Няма съмнение, че битката между двамата ще е много оспорвана. Първите рундове ще бъдат опознавателни, а атаките - рядкост. Двубоят ще се реши от грешките на двамата, тъй като нито един от двамата не притежава достатъчно силен нокаутиращ удар, за да прати на земята своя опонент. При 12 рунда младостта на Фюри може да се окаже решаваща, но всъщност Кубрат Пулев изглежда в невероятна форма и 12 рунда няма да му натежат. Той е със 7 килограма по-лек в сравнение с последния двубой, "изчистил" е сериозно мазнините в областта на корема и изглежда в перфектно боксово състояние.

Очакванията ми са за 12 рунда и победа с мнозинство в полза на Пулев. Ако го нокаутира, още по-добре!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички