Кубрат Пулев се изправя срещу пандизчията Букър по първи петли


Кубрат Пулев се изправя срещу пандизчията Букър по първи петли
Снимка: БГНЕС

4795 0

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще се изправи срещу следващия си съперник на ринга в ранните зори на неделното утро. Кобрата ще се боксира срещу американеца Райдъл Букър в щата Калифорния, а българските почитатели ще трябва да застанат пред екраните по-рано от очакваното.

Двубоят между Пулев и Букър бе изместен като предпоследен в програмата на галавечерта в зала "Чукчанси Парк", което означава, че българинът ще се качи на ринга около 5 часа сутринта на 10 ноември.

За последно Кобрата се боксира през март, когато победи румънеца Богдан Дину с нокаут в седмия рунд. След това нашумя и големият скандал с Джени Суши, който доведе до временно отнемане на боксовия лиценз на Пулев за щата Калифорния.

Кубрат ще заложи статута си на задължителен претендент за титлата на IBF, а при победа се надява най-после да получи шанс за двубой за шампионския пояс. В момента световен шампион е Анди Руис, но в началото на декември той ще се изправи в мач реванш срещу бившия световен шампион Антъни Джошуа, който може да си върне шампионските пояси.

А кой е Райдъл Букър, защо е прекарал 12 години в затвора и как се стигна до мач срещу Кобрата - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички