Как загубата на Антъни Джошуа обърка плановете на Кубрат Пулев?


Как загубата на Антъни Джошуа обърка плановете на Кубрат Пулев?

22813 0

Анди Руис е новият световен шампион в тежка категория след сензационната му победа срещу Антъни Джошуа. Мексиканският боксьор сътвори едно от най-изненадващите събития в спорта, а AJ вече мисли за реванша и как да си върне поясите.

Според британското издание Mirror - Руис може да има друга битка преди реванша с Джошуа и така дори да загуби една от титлите. И тук става интересно за българските фенове на бокса, тъй като се спряга името на Кубрат Пулев. Той е задължителен претендент за титлата на IBF и бе сочен като следващия противник на Джошуа, но сега нещата са малко по-различни и има няколко варианта.

Ако Пулев не се бие с Руис през есента, то причината ще бъде реваншът между Джошуа и мексиканеца, който е заложен от самото начало е договора между двамата. Единственият вариант Кобрата да се бие с Руис е, ако от IBF наредят да има такава битка. Това обаче е много малко вероятно, което запазва шанса на българина за двубой директно с Джошуа. Ако, разбира се, този път постигне победа срещу Руис. 

Все пак загубата на британеца е доста лоша новина за Кубрат, тъй като в последните седмици значително се увеличи шансът да се насрочи дата за бой с AJ. Промоутърът на британеца - Еди Хърн, дори сам постави българина сред големите фаворити. Припомняме, че Кубрат трябваше да се боксира с британеца през 2017 година, но се отказа заради контузия. Сега българинът е задължителен претендент за шампионската титла на IBF, след като надделя над Хюи Фюри пред родна публика в края на октомври.

Кубрат имаше сериозни проблеми, след като целуна репортерката Джени Суши, а тя подаде иск срещу него. А какво бе цялото наказание, което беше наложено на Пулев, вижте тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички