Боксов експерт: Очаквам на 14 май да върнат лиценза на Пулев да се бие в САЩ

Кубрат Пулев ще си върне лиценза да се боксира в САЩ след 14 май - датата, на която е планирано изслушването му пред Атлетическата комисия на Калифорния по случая с нежеланата целувка, която залепи на репортерката Джени Суши. Такова мнение изрази един от най-известните боксови експерти - Дан Рафаел от ESPN.

Според специалиста сегашното наказание на българина няма да му попречи да подпише договор за мача с Антъни Джошуа, който е в търсене на нов съперник, след като Джарел Милър бе хванат с допинг.

Гоцев: Кубрат ще пътува за САЩ през май, няколко адвокати ще го бранят

Мениджърът на Кубрат Пулев - Ивайло Гоцев, разкри, че клиентът му ще пътува за САЩ на 14 май и ще присъства на изслушването пред Калифорнийската ...

"Не одобрявам това, което Пулев е направил срещу тази жена. Но вижте, тук не говорим за медицинска санкция или нещо подобно. Тук става въпрос за наказание на база поведение. За мен този случай ще приключи на 14 май, когато ще бъде изслушването на двамата. Не очаквам да удължат наказанието му. Ако хората на Пулев и Джошуа се разберат, то не вярвам санкцията да бъде проблем", заяви анализаторът.

Той допълни, че не вярва Луис Ортис да бъде съперник на Джошуа и остави две опции за 1 юни - Пулев или Майкъл Хънтър. "Хората на Пулев са в добри отношения с Еди Хърн. Хънтър от своя страна е негов боксьор, така че това са реалните опции за мен. Но ще видим какво ще стане", каза още Рафаел. Според слуховете мениджърът на Кобрата Боб Аръм е отхвърлил предложението на Хърн за битка с Джошуа на 1 юни. Подробности вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!