"Сушигейт" провалил битка Джошуа - Пулев на 1 юни за 10 милиона долара


"Сушигейт" провалил битка Джошуа - Пулев на 1 юни за 10 милиона долара
Снимка: Guliver/GettyImages

4492 0

Кубрат Пулев преживя първия сериозен негатив от скандала с непоисканата целувка от репортерката Джени Суши. Тя му е коствала многомилионен мач срещу Антъни Джошуа за световната титла, при това още на 1 юни тази година, информира Boxing News 24.

Както е известно, мачът на британската звезда с Джарел Милър, предвиден за тази дата, е на път да пропадне, след като американецът бе хванат с допинг. След излизането наяве на случая щабът на Джошуа е започнал разисквания кой да замени Милър на ринга на същата дата и според изданието са се спрели на българина.

Пулев е задължителен претендент за титлата на Джошуа на IBF и от щаба на Джошуа са се свързали с Боб Аръм, за да уредят мача. Били са съгласни да не променят наградния фонд, предвиден за мача с Милър - 10 милиона долара. Той обаче им е заявил, че заради проблема с отнетия лиценз на Кобрата да се бие в Калифорния не може да се уреди такъв мач на тази дата. Заради насроченото за 14 май изслушване по казуса с целувката двата щаба няма да могат да обявят мач преди тази дата, а това ще повлияе на рекламирането ѝ.

Изданието съобщава още една причина Боб Аръм да не иска този мач. Той се готви да направи двубой между Пулев и друг свой клиент - Тайсън Фюри, и бил на мнение, че две битки в рамките на няколко месеца с двама от най-силните в тежка категория ще изтощят българския боксьор. А какви са очакванията на Кубрат за мача с Джошуа вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички