Антъни Джошуа с кратко, точно и ясно послание към Дионтей Уайлдър


Антъни Джошуа с кратко, точно и ясно послание към Дионтей Уайлдър
Снимка: Guliver/GettyImages

15160 0

Световният шампион по бокс на IBF, WBA и WBO в тежка категория Антъни Джошуа предстои да защитава две от титлите си срещу Кубрат Пулев и Олександър Усик, но в ума му има само едно желание - да се превърне в абсолютен шампион в дивизията. Това обаче може да се случи единствено ако се качи на ринга срещу Дионтей Уайлдър, който държи в момента единственият пояс, който не е около кръста на британеца - този на WBC. 

Ей Джей използва профила си в социалната мрежа "Twitter", за да отправи кратко и ясно съобщение към американеца, след като години наред двамата боксьори така и не организират бой помежду си, за да определят абсолютния титан на тежка категория. 

"Нека направим този мач, който да определи абсолютен шампион. Това е нещото, което искам. Това е нещото, което хората искат. А аз го искам силно. Дойдох, за да превземам, а не просто да участвам", написа Джошуа, който неведнъж е изразявал желанието си да се изправи срещу Дионтей Уайлдър, но такъв двубой досега не е организиран, а и не се очаква през 2020 година. 

Основната причина за това е фактът, че Ей Джей трябва да проведе задължителни защити на поясите си, докато Дионтей ще защитава своята в реванша срещу Тайсън Фюри. Докато си мисли за обединителен двубой обаче, британецът трябва да насочи вниманието си към настоящата ситуация в дивизията и да си избере следващ опонент. В Англия пък са категорични, че един фактор ще натежи в полза на Пулев спрямо Усик (какъв е той - четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички