5 години по-късно: Заформя се скандал с уредени боксови мачове на Олимпиадата в Рио през 2016 г.


5 години по-късно: Заформя се скандал с уредени боксови мачове на Олимпиадата в Рио през 2016 г.
Снимка: Getty Images

1101 0

Английският вестник "Guardian" излезе с бомбастичната информация, че по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, няколко боксови мача, в които са се разпределяли медали, са били манипулирани!

Според изданието този факт е установен от разследването на независима комисия под ръководството на професор Ричард Макларън и става въпрос за най-малко седем срещи:

"Професор Макларън и неговият екип установиха, че на боксовия турнир на Олимпийските игри в Рио де Жанейро съществувала система за манипулиране на резултати от двубоите", казва президентът на Международната боксова асоциация (АИБА) Умар Кремльов.

"Сега предстои да се запознаем подробно с доклада и да решим какви стъпки да предприемем, за да гарантираме справедливостта. Ще се консултираме и с юристи, за да видим какви мерки може да вземем срещу лицата, участвали в манипулацията", добави още шефът на асоциацията.

Припомняме, че на Олимпидата в Токио през това лято, също имаше съмнения около съдийските решения в редица двубои. Едно от тях касаеше българката Станимира Петрова - ето какъв бе нейният коментар тогава!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички