Сакраменто ще използва специална клауза, за да предложи мултимилионен договор на Александър Везенков


Сакраменто ще използва специална клауза, за да предложи мултимилионен договор на Александър Везенков
Снимка: euroleaguebasketball.net

1409 0

Отборът в НБА Сакраменто Кингс, който държи правата на Александър Везенков, е готов да активира специална клауза, наречена "mid-level exception", с която ще може да предложи договор на българския национал, информира "Eurohoops".

Според източника "кралете" са готови да предложат контракт на родния баскетболист на стойност 7 милиона долара за период от две до три години и по този начин да го накарат да не успее да каже "НЕ" на подобна оферта.

В същото време калифорнийци могат да използват и друга клауза: "bi-annual exception", с която обаче заплатата на Везенков ще бъде около 4 милиона долара. Сакраменто обаче цени високо качествата на българина и се очаква да му предложи доста повече.

Припомняме, че управата на Олимпиакос заяви, че ще направи всичко възможно, за да задържи своя баскетболист, който спечели наградата МВП за редовния сезон в Евролигата. Възможностите на тима от НБА обаче са доста по-големи, тъй като Сакраменто разполага със свободни 35,6 милиона долара за заплати, с които може да е доста гъвкав на трансферния пазар.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Идентичните съдби на Йокич и Адетокумбо, които завладяха НБА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички