Взе си поука: Александър Везенков чу критиците и ги смълча, подобрява все повече проблемен аспект (ВИДЕО)


Взе си поука: Александър Везенков чу критиците и ги смълча, подобрява все повече проблемен аспект (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9506 0

На най-добрия български баскетболист - Александър Везенков, сякаш му става все по-комфортно в американската НБА. След като в предходния си мач родният състезател записа собствен и национален рекорд в нападение, изглежда играта му в защита също търпи възход.

Какво се случи?

Българинът и неговият Сакраменто Кингс се изправиха срещу Бруклин Нетс в двубой от редовния сезон в елита на САЩ. Двата тима излязоха лице в лице в "Golden 1 Center" в 5:00 часа (българско време).

Саша не записа най-успешния си мач в атака, реализирайки едва 2 точки, докато отборът му се наложи със 131:118. За сметка на това обаче, той "блесна" с 5 друго.

"Кралете" започнаха колебливо срещата, но постепенно съумяха да установят контрол върху събитията на паркета. За това, разбира се, помогна и самият Везенков с хубави изяви както в атака, така и в отбрана.

Взе си поука

Саша се понрави с отиграване в заден план в началото на последната четвърт. Той собственоръчно спря Ди Аарън Шарп да се разпише от много удобна позиция. Това от своя страна доведе до бърза контраатака и тройка на Малик Монк.

Везенков показва, че обръща сериозно внимание на критиките, които понякога получаваше. Те бяха насочени към по-редките му и неособено точни действия в отбрана от началото на приказката му в Щатите.

Да, българинът не изигра най-резултатния си двубой, но пък регистрира 5 борби (1 в атака и 4 в защита), както и един чадър за 10:39 минути игра.

А коя е жената, която мотивира Саша да показва най-доброто от себе си? (ГАЛЕРИЯ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички