Великолепен Саша: Александър Везенков би и счупи собствен и български рекорд в НБА


Великолепен Саша: Александър Везенков би и счупи собствен и български рекорд в НБА
Снимка: GettyImages

10859 0

Най-добрият български баскетболист продължава да пише своята приказка в елита на САЩ. Александър Везенков записа най-силния си мач с екипа на Сакраменто Кингс.

Неговият тим се наложи със 114:106 в двубой от редовния сезон срещу Финикс Сънс. Родният състезател се отличи с 14 точки, които към момента са и рекордни за него, откакто е в Щатите. 

Нещо повече - той се превърна в най-резултатния българин в рамките на един двубой в историята. До този момент това постижение бе дело на Георги Глушков, който записа 13 точки, и то именно с екипа на Финикс.

Освен точните си стрелби, Везенков се отличи още с две асистенции, три борби в нападение и три откраднати топки в рамките на 20 минути на игрището. Саша стреля 7 пъти, 5 от които бяха точни. 2 от тях от тройката.

Така той помогна сериозно на отбора, воден от Майк Браун, да се изкачи до шестото място в Западната конференция. Към момента Сакраменто има на сметката си 12 победи и 8 загуби, връщайки се на победния път след поражението и отпадането на четвъртфиналите в "In-Season" турнира от Ню Орлиънс Пеликанс.

За 90 секунди: Александър Везенков изуми с 21 поредни тройки (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички