Втора победа за две седмици: Левски отново удари Балкан


Втора победа за две седмици: Левски отново удари Балкан
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1180 0

Носителят на купата на България при мъжете Левски постигна победа със 69:64 (22:18, 13:15, 8:14, 27:17) шампиона на страната Балкан в среща от втория кръг на Националната баскетболна лига в "Триадица".

За "сините" това е втори пореден успех над тима от Ботевград след победата им с 57:56 в мача за Суперкупата на България преди точно две седмици.

Най-резултатни за победителите бяха Арнет, който приключи с 14 точки, 8 борби и 4 асистенции, както и центърът Джон Флорвиъс, който също вкара 14 точки. Златин Георгиев реализира 11 точки, а Марио Боянов остана с 10. За Балкан младежкият национал Илиян Пищиков се отличи с 14 точки, а 10 вкара Мартин Сотиров.

В класирането в НБЛ Левски се присъедини към ЦСКА като единствените два отбора за момента с баланс от две победи и нито едно поражение. Балкан е с победа и загуба.

Малко преди края на първата част Левски си осигури преднина от шест точки при 22:16, която бе и най-голямата за един от двата отбора в първите 35 минути на мача. Във втората четвърт Балкан  ограничи Левски до едва 13 точки. Шест от тях дойдоха в последните две минути на полувремето, като чрез тях "сините" стигнаха до 35:33 на почивката.

И в третата част защитата на Балкан бе на ниво и позволиха на Левски да запише скромните осем точки, но "зелените" водеха с едва четири точки при 47:43 преди последната четвърт. До средата на заключителната част Балкан успяваше да контролира темпото на игра, но благодарение най-вече на индивидуалните усилия на Алън Арнет Левски направи обрат, като направи серия от от 9:0 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички