ВИДЕО: След 40 години пауза Голдън Стейт Уориърс е на финал в НБА


ВИДЕО: След 40 години пауза Голдън Стейт Уориърс е на финал в НБА
Снимка: Gulliver/Getty Images

1660 0

Голдън Стейт Уориърс спечели титлата в Западната конференция и се класира за финала в Националната баскетболна асоциация за първи път след 1975 г. "Воините" се наложиха над Хюстън Рокетс у дома със 104:90 и затвориха серията с 4-1 победи.

Мачът започна по-добре за гостите, които поведоха с 5 точки след 10 минути игра. Домакините обаче бързо направиха обрат и на почивката резултатът беше 52:46 в тяхна полза. В третия период играта беше равностойна, като всичко остана да се реши в последните десет минути. Малко преди тях обаче Клей Томпсън получи сътресение в главата. Той опита да се върне в игра, но от неговия тим решиха да не рискуват и да го оставят на пейката. Решителните десет минути започнаха със серия от 11:0 аз Уориърс, които се откъснаха в резултата и не позволиха на своя съперник да се върне в мача.

Най-резултатен за победителите стана Стеф Къри, който реализира 26 точки и добави 8 борби. Харисън Барнс и Клей Томпсън се отчетоха с по 20 точки. За Хюстън с дабъл-дабъл е Дуайт Хауърс, който записа 18 точки и 16 борби. Джейсън Тери вкара 16, а с една по-малко е Тревор Ариза. Длъжник на тима бе Джеймс Хардън, който изигра много слаб двубой и направи 13 грешки.

Съперник на Голдън Стейт на големия финал в НБА ще бъде тимът на Кливланд Кавалиърс. Първата среща е на 4 юни. Играе се до 4 победи от 7 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички