ВИДЕО: Хюстън удари Уориърс и остана в борбата


ВИДЕО: Хюстън удари Уориърс и остана в борбата
Снимка: Gulliver/Getty Images

892 0

Хюстън Рокетс се наложи над Голдън Стейт Уориърс със 128-115 у дома и намали изоставането си във финалната серия на Запад на 1-3 победи. Все още обаче „воините” се нуждаят само от един успех в оставащите три мача до края, за да спечелят конференцията и да се класират на големия финал в Националната баскетболна асоциация.

Хюстън започна много силно мача и само за една част вкара впечатляващите 45 точки срещу 23 за своя съперник. През втория период Голдън Стейт намали пасива си, като на почивката изоставаха с 10 точки. Стеф Къри обаче падна лошо на главата си и притесни сериозно своя тим. Все пак той се върна в игра и доигра мача.

„Ракетите” поддържаха преднината си и след паузата, а преди решителните десет минути вече водеха с 15. Последната част беше оспорвана, но домакините задържаха аванса си и записаха първа победа в плейофите за тази година срещу Голдън Стейт Уориърс.

Джеймс Хардън отново беше на ниво за своя тим и избухна с 45 точки, от които 7 тройки. Той добави и 9 борби и 5 асистенции. С 20 токи е Джош Смит. За Голдън Стейт Клей Томпсън отбеляза 24 точки, с една по-малко е Стеф Къри.

"Воините" са домакини на мач №5 от серията, който ще се играе на 27 май.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички