ВИДЕО: Кливланд спечели Източната конференция, Леброн на пети пореден финал


ВИДЕО: Кливланд спечели Източната конференция, Леброн на пети пореден финал
Снимка: Gulliver/Getty Images

1086 0

Кливланд Кавалиърс спечели титлата в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация. "Кавалерите" спечелиха срещу Атланта Хоукс 118:88 у дома и затвориха серията с 4-0 победи. Леброн Джеймс бе в основата на успеха за своя тим, след като реализира 23 точки и добави 9 борби и 7 асистенции. Кралят се превърна в първия играч в Лигата, който се касира на пет поредни финала от 60-те години на миналия век. Два пъти Джеймс става шампион с Маями Хийт през 2012 г. и 2014 г., а останалите финали губи.

Двубоят между Кливланд и Атланта започна с предимство на домакините, като след 10 минути игра те водеха с 12 точки. "Кавалерите" задържаха аванса си и през втория период, а на почивката той вече беше 17 точки.

След подновяването на играта Леброн Джеймс и компания не допуснаха изненада и увеличиха преднината си на 25 точки. Последната част беше равностойна, а Атланта нямаше сили за нещо повече в мача.

Най-резултатен за победителите стана Леброн Джеймс. Кайри Ървинг се завърна в игра след травмата и отбеляза 22 точки. За Атланта Джеф Тийг бе над всички със 17 точки.

Все още не е ясен съперникът на Кливланд в големия финал в НБА. На Запад Голдън Стейт Уориърс води на Хюстън с 3-1 в серията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички