ВИДЕО: Сан Антонио Спърс смачкаха Клипърс за 2:1 в серията


ВИДЕО: Сан Антонио Спърс смачкаха Клипърс за 2:1 в серията

1304 0

Шампионите в НБА Сан Антонио Спърс разбиха Лос Анджелис Клипърс със 100:73 в третия мач между двата отбора от плейофната серия в Западната конференция.

"Шпорите" бяха водени от Кауай Ленърд, който преди двубоя получи наградата за най-добър защитник в лигата за редовния сезон от своя съотборник Тим Дънкан.

Това очевидно подейства отлично на крилото, който завърши срещата с личен рекорд от 32 точки, с които изпепели шансовете на "ножиците" в мача.

Решаваща в мача беше третата четвърт. След като Спърс се оттеглиха на почивката с аванс от 8 точки, след нея шампионите оставиха Клипърс с едва 11 точки в първите 12 минути.

Крил Пол и Блейк Грифин пропускаха от почти всяка позиция, а Ленърд вкара 13 от 24-те точки на своя отбор в третия период. Спърс поведоха с над 20 точки и до края не изпуснаха двубоя от контрол.

Тони Паркър, който има проблеми с ахилеса, записа едва 6 точки и 3 асистенции, но показа добро движение по корта и дирижираше отлично нападението на своите в 25-те минути, които престоя на терена. Освен това той излезе на 7-о място по завършващи пасове в историята на плейофите в НБА (1043 асистенции).

Крис Пол пък няма да запомни с нищо своя мач №700 в лигата - 7 точки, 4 асистенции и 6 грешки в нападение. Блейк Грифин се отчете с 14 точки и 10 борби, но в третата част получи контузия в коляното. Въпреки нея той остана на паркета, но във видимо лошо физическо състояние.

С победата си днес Сан Антонио Спърс поведе с 2:1 в серията. Следващият двубой е в неделя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички