Сашо Везенков все още не е решил за драфта в НБА


Сашо Везенков все още не е решил за драфта в НБА

1068 0

Най-големият български талант в баскетбола - Александър Везенков, все още не е решил дали да участва в драфт 2015 през това лято в НБА.

Следящият отблизо ситуацията с баскетболния клуб Арис журналист Джордж Сиридис, разкри, че крилото на гръцкия тим все още не е взел решение дали да се включи в драфта, въпреки че е почти сигурно, че той ще бъде избран в топ 50.

Със сигурност обаче Везенков обмисля варианта да откаже участие, за да продължи да гради име в Европа и да издигне акциите си, за да попадне със сигурност в първия рунд на драфта. Разликата е, че играчите, избрани във втория рунд, нямат гарантирано място в лигата и често остават извън съставите на отборите в НБА.

Крайният срок за подаване на документи за участие е 26-и април, като в следващите 50 дни всеки играч има право да откаже участие в драфта.

Мнозина анализатори смятат, че българското крило трябва да изчака още, за да влезе в драфта, като дават за пример Никола Миротич. От 2008 година той играеше за първия тим на Реал Мадрид, но изчака да вдигне акциите си и да бъде избран под №23 в драфта през 2011 година. "Ракетите" дадоха правата на крилото на Чикаго Булс, а през миналото лято той подписа договор с "биковете".

Иначе интерес към Александър Везенков има от редица НБА отбори, сред които и Лос Анджелис Лейкърс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички