Изненадващ победител в класацията за най-добър защитник в НБА


Изненадващ победител в класацията за най-добър защитник в НБА

1208 0

MVP на Финалите в НБА през 2014 година Кауай Ленърд е новият носител на наградата най-добър защитник в лигата, след като се пребори за челната позиция в една от най-завързаните класации.

Крилото на Сан Антонио Спърс събра 333 точки от гласуването, проведено между баскетболни журналисти и коментатори, като изпреварва с едва 16 точки втория в класирането Дреймънд Грийн от Голдън Стейт, който беше сочен за фаворит в класацията. Трети е центърът на Клипърс ДеАндре Джордан с актив от 261 пункта.

Интересен факт е, че именно Грийн има най-много първи места в бюлетината на журналистите (45 срещу 37 за Кауай), но вторите места и третите места на Ленърд (съответно 41 и 25 вота) му печелят наградата.

Асът на Спърс е едва 6-ият играч на своя пост, който води лигата по откраднати топки, а освен това неговото завръщане на паркета прати "шпорите" в топ 5 на отборите с най-добри защити в НБА. Ленърд може да пази успешно позициите от 1-3, а в плейофите нерядко се налага да пази и Блейк Грифин.

Кауай е първият играч на Спърс след Дейвид Робинсън - Адмирала (1991/92), който печели наградата за най-добър защитник в НБА.

Източник: NBA BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички