ВИДЕО: Леброн Джеймс счупи рекорда на Абдул-Джабар за отбелязани точки в НБА


ВИДЕО: Леброн Джеймс счупи рекорда на Абдул-Джабар за отбелязани точки в НБА
Снимка: Getty Images

2457 0

Леброн Джеймс най-накрая засенчи Карим Абдул-Джабар като най-резултатен реализатор в историята на НБА, като счупи 39-годишен рекорд, за който мнозина в баскетбола вярваха, че никога няма да бъде подобрен.

Звездата на Лос Анджелис Лейкърс, който играе 20-ия си сезон в НБА, подобри дългогодишния рекорд на Абдул-Джабар от 38 387 точки, след като в края на третата четвърт срещу Оклахома Сити Тъндър вкара кош от 21 метра.

Джеймс вдигна ръце с облекчение, а залата "Crypto.com Arena" избухна в бурно празнуване на новия му рекорд от 38 388 точки.

Абдул-Джабар, който присъстваше в залата, беше сред първите, които поздравиха Джеймс, когато играта беше прекъсната, за да се отдаде почит на емблематичния момент в историята на НБА.

"Да мога да бъда в присъствието на легенда и велик човек като Карим означава толкова много за мен", каза Джеймс на публиката, преди да благодари на семейството, приятелите и феновете.

"На всички, които някога са били част от този път с мен през последните 20 години, искам да кажа, че много Ви благодаря, защото нямаше да съм аз без цялата ви помощ, цялата ви страст и всички ваши жертви, които ми помогнаха да стигна дотук", допълни той, цитиран от АФП. А ето какво каза Абдул-Джабар, преди рекордът му да бъде счупен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички