ВИДЕО: ЛА Клипърс детронира шампиона Сан Антонио след нова драма


ВИДЕО: ЛА Клипърс детронира шампиона Сан Антонио след нова драма
Снимка: Gulliver/Getty Images

1063 0

Лос Анджелис Клипърс се класира за полуфиналите на Запад в Националната баскетболна асоциация, след драматична победа пред собствена публика над Сан Антонио Спърс със 111:109. С успеха, Клипърс затвори серията в своя полза и детронира действащия шампион в НБА. Изходът от решителния седми мач между двата тима не беше ясен до самия край, като 8,8 секунди преди края резултатът беше равен. Кош на Крис Пол няколко секунди преди сирената обаче донесе победата на неговия тим.

Гостите от Сан Антонио започнаха по-добре срещата и след пет минути игра водеха с 16:6. Постепенно обаче домакините стопиха пасива си и след първата част той беше само 2 точки. Вторите десет минути също бяха оспорвани, като на почивката разликата отново беше 2 точки, този път обаче в полза на Лос Анджелис Клипърс. След почивката двата тима не успяваха да се откъснат в резултата и закономерно всичко остана да се реши в последната част. Тя обаче също беше драматична и изпълнена с много обрати, като домакините показаха по-здрави нерви и измъкнаха успеха. Кошът на Крис Пол в последните секунди вдигна на крака публиката и съотборниците му.

Крис Пол завърши мача с по 27 точки. С трипъл-дабъл е Блейк Грифин, който се отчете с 24 точки, 13 борби и 10 асистенции. За Сан Антонио Тим Дънкън реалира 27 точки.

Съперник на Лос Анджелис Клипърс на полуфиналите ще бъде тимът на Хюстън Рокетс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички