ВИДЕО: Кливланд надви Атланта за ЧРД на треньора


ВИДЕО: Кливланд надви Атланта за ЧРД на треньора
Снимка: Gulliver/Getty Images

1116 0

Кливланд Кавалиърс победи Атланта Хоукс като гост с 94:82 и поведе с 2-0 във финала на Изток в Националната баскетболна асоциация. Кайри Ървинг пропусна двубоя заради болки в коляното, но и това не попречи на неговия тим да спечели мача. С успеха „кавалерите“ направиха страхотен подарък на треньора си Дейвид Блат, който празнува 56-ия си рожден ден. Мач №3 от серията ще бъде в неделя, като домакин е отборът на Кливланд.

„Кавалерите“ взеха аванс още след първата част, като поведоха с 26:21. Основна заслуга за това имаше Леброн Джеймс, който вкара 13 точки само за десет минути игра. Втората четвърт беше много оспорвана, а на почивката разликата от 5 точки се запази.

След подновяването на играта гостите заиграха много силно и поведоха с 20 точки. Атланта нямаше сили за обрат и записа второ поредно поражение във финалната серия.

Над всички за победителите бе познатият лидер Леброн Джеймс. Той се отчете с 30 точки за 74-ти път в плейофите, с което изравни постижението на Джери Уест. Само трима баскетболисти са постигали по-добър резултат. Освен това Кралят добави 11 асистенции и 9 борби. За Атланта Денис Шрудър реализира 13 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички