ВИДЕО: Кливланд удари Атланта след 8 тройки на Джей Ар Смит


ВИДЕО: Кливланд удари Атланта след 8 тройки на Джей Ар Смит
Снимка: Gulliver/Getty Images

1100 0

Кливланд Кавалиърс се наложи над Атланта Хоукс като гост с 97-89 и поведе с 1-0 във финала в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация. В основата на успеха за "кавалерите" беше Джей Ар Смит, който реазлира 28 точки, от който впечатляващите 8 тройки. Вторият мач в серията е в събота. Играе се до 4 победи от 7 мача.

Домакините започнаха по-добре срещата и след първите десет минути водеха с 6 точки. През втория период обаче Кливланд стопи изоставането си и на почивката резултатът беше равен - 51:51.

В края на третата част и началото на четвъртата обаче гостите направиха серия от 22:4 и поведоха с 18 точки.  Малко преди края на срещата, след сблъсък с Леброн Джеймс, се контузи един от основните състезатели за тима Демар Керъл. Все още не е ясно колко сериозна е трамвата му. Атланта нямаше сили за обрат и трябваше да се примири с поражението.

Най-резултатен за победителите беше Леброн Джеймс, който реализира 31 точки. Той записа още 8 борби и 6 асистенции. Кралят вече има повече мачове в плейофите с поне 30 точки, 5 борби и 5 асистенции от легендата на НБА Майкъл Джордан. За Атланта с 27 точки е Джеф Тийг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички