ВИДЕО: Как в НБА почетоха паметта на Коби Брайънт?


ВИДЕО: Как в НБА почетоха паметта на Коби Брайънт?
Снимка: Guliver/GettyImages

6657 0

Шокиращата вест за смъртта на Коби Брайънт натъжи милиони фенове на спорта по света, а новината бе съобщена непосредствено преди старта на мачовете в НБА в неделя вечер. В програмата бяха заложени цели 8 сблъсъка, като дори имаше идеи те да бъдат отменени. До това не се стигна, но отборите намериха начин да почетат паметта на 41-годишния баскетболист, който загина в катастрофа с хеликоптер заедно със своята дъщеря Джиана Мария

Всички мачове започнаха с минута мълчание, а още в първия мач за вечерта Сан Антонио Спърс и Торонто Раптърс направиха нарушение на правилото за продължителност за атака. Както е известно, в НБА отборите имат 24 секунди в атака и, ако те изтекат, и не се стигне до стрелба, топката се дава на противниковия отбор. И двата отбора нарушиха това правилно в чест на Коби Брайънт, който носеше №24 във втората половина на кариерата си:  

Примерът на тези отбори беше последван във всяка зала в НБА, като в някои мачове беше почетен и другият номер, с който Коби се превърна в икона - №8. В мача Орландо Меджик - Лос Анджелис Клипърс "ножиците" "нарушиха" правилото за 24 секунди в атака, докато "магьосниците" "нарушиха" правилото за 8 секунди в задно поле - правило, което задължава отборите да изнесат топката в полето на съперника в рамките на 8 секунди: 

Залата, в която Коби Брайънт отбеляза първата си точка в НБА - Медисън Скуеър Гардън, също почете паметта на Черната мамба подобаващо: 

Дори по време на Мача на Звездите в американския футбол паметта на Коби беше почетена, като единият отбор отпразнува своя тъчдаун със запазената марка на Брайънт - двойно залъгващо движение за стрелба: 

В нашата галерия може да видите как фенове, баскетболисти и отбори почетоха паметта на Коби Брайънт

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички