ВИДЕО: Голдън Стейт Уориърс е новият шампион в НБА


ВИДЕО: Голдън Стейт Уориърс е новият шампион в НБА
Снимка: Gulliver/Getty Images

1754 0

Голдън Стейт Уориърс триумфира с титлата в Националната баскетболна асоциация. Рано тази сутрин "воините" се наложиха над Кливланд Кавалиърс като гост със 105:97 и затвориха финалната серия с 4-2 победи. Това е първа титла за тима от 40 години. Треньорът Стив Кър пък спечели отличието само година, след като пое отбора.

Гостите започнаха убедително още в началото на срещата и след първата част водеха с 28:15. През втория период обаче "кавалерите" се разиграха и на почивката изоставането им беше едва 2 точки. След подновяването на играта обаче Стеф Къри и компания отново взеха инициативата и върна преднината си, която преди решителната четвърт беше 12 точки. Кливланд намали пасива си до 8, но добрата игра на Леброн Джеймс отново не беше достатъчна за обрат.

Над всички за победителите бяха Стеф Къри и Андре Игуодала, който записаха по 25 точки, а Игуодала беше избран и за най-полезен играч на финалите. С трипъл-дабъл се точете Дремънд Грийн (16 точки, 11 борби и 10 асистенции). За Кливланд отново на ниво се представи Леброн Джеймс, който вкара 32 точки, овладя 18 борби и записа 9 асистенции. Джей Ар Смит отбеляза 19, а с дабъл-дабъл е Тимофей Мозгов, който се отчете със 17 точки и 12 борби.

Сезонът е исторически за Голдън Стейт Уориърс не само заради спечелената титла, а и заради 83-те спечелени победи през сезона, което е третият най-добър резултат в НБА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички