ВИДЕО: "Воините" удариха Кливланд и са на победа от титлата в НБА


ВИДЕО: "Воините" удариха Кливланд и са на победа от титлата в НБА
Снимка: Gulliver/Getty Images

884 0

Голдън Стейт Уориърс се наложи над Кливланд Кавалиърс със 104:91 в среща от Националната баскетболна асоциация, изиграна рано рази сутрин българско време. С успеха "воините" поведоха във финалната серия с 3-2 и вече са само на една победа от историческа титла в НБА.

Двубоят започна много равностойно, като след първата част резултатът беше равен - 22:22. Вторият период също беше оспорван, като двата тима постоянно си разменяха водачеството. Все пак на почивката Голдън Стейт Уориърс водеше с 1 точка. След подновяването на играта Кливланд направи обрат, но след силни изяви на Стеф Къри "воините" отново си върнаха водачеството. Решителната последна четвърт започна при аванс от 6 точки за Уориърс, но "кавалерите" отново стопиха изоставането си. 2:47 преди края на мача Голдън Стейт поведе с над 10 точки. Кливланд не намери отговор и мачът приключи.

Най-резултатен за победителите стана Стеф Къри, който вкара 37 точки. За Кливланд над всички беше Леброн Джеймс, който отново направи трипъл-дабъл (40 точки, 14 борби и 11 асистенции), но и това не беше достатъчно, за да победи неговият тим.

Мач №6 е във вторник в Кливланд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички