Везенков превъзмогна контузията и помогна на Олимпиакос, победа ги дели от титлата в Гърция


Везенков превъзмогна контузията и помогна на Олимпиакос, победа ги дели от титлата в Гърция
Снимка: euroleaguebasketball.net

1763 0

Олимпиакос, воден от Александър Везенков, победи убедително отбора на Панатинайкос с 75:52 като домакин в третата среща от финалния плейоф за титлата в гръцкото баскетболно първенство. По този начин българинът и съотборниците му вече водят с 2:1 в сериите и се нуждаят от още една победа, за да защитят трофея.

Въпреки че бе под въпрос заради контузията, която получи преди дни,  Везенков игра в двубоя. Българинът започна като титуляр и остана на паркета 20 минути, в които записа 7 точки, 4 борби и 1 отнета топка. Родният национал игра в първата и третата четвърт на мача.

В първата част на мача Панатинайкос имаше точка преднина, но Олимпиакос реши всичко във втората и третата част. Тогава отборът на Везенков си осигури 16 точки преднина, а още 7 точки повече вкара в последната четвърт на двубоя.

В четвъртия двубой 39-кратният шампион на Гърция Панатинайкос ще посрещне противника на 15 юни, а при необходимост от пета решителна среща, тя ще се проведе на 18 юни в залата на 13-кратния първенец Олимпиакос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички