Везенков: Не съм готов за НБА, там е друг сваят


Везенков: Не съм готов за НБА, там е друг сваят

1548 0

Не се чувствам готов за НБА, там е друг свят, обяви баскетболният ни талант Александър Везенков при завръщането си в България. Родният национал подписа с испанския гранд Барселона, а последният месец прекара в Калифорния, където се готвеше под наблюдението на някои от най-големите специалисти, за да подобри физическото си състояние.

„Моят агент ме посъветвад а отида в САЩ. Имах свободно време, поради липсата на мачове на националния отбор и реших да го направя", обясни Везенков пред bTV.

"Барселона е добра стъпка за моята кариера, най-добрата в Европа, показаха ми, че ме искат и ще се развивам в течение на времето. Не отивам там само за една година, отивам за повече и ще се стремим да спечелим колкото се може повече титли. След втората година мога да отида в НБА. Но това не ме вълнува в момента, вълнувам се от Барселона. Това е една мечта, която остава на заден план", продължи крилото.

Той коментира и раздялата с досегашния си тим Арис. 

"Няма да имам някакво официално изпращане в Солун, за което малко съжалявам. Искаше ми се, защото Арис ми помогна много, аз дадох всичко от себе си. Там винаги ще бъде мой дом, винаги ще ги обичам и ще дължа всичко на тях и няма да забравя откъде съм започнал. Но това вече е история", сподели Алекс.

На въпрос, че популярността му нараства и доближа тази на най-добрите български спортисти в момента.

"Григор Димитров, Димитър Бербатов и Матей Казийски са много далеч от мен. Те са легенди, написали са история, а аз тепърва започвам. Дано някой ден стигна там, където са те. Те са най-големите български спортисти, дано някой ден се наредя до тях", завърши Везенков, който утре ще празнува рожден ден.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички