Край на сагата - Александър Везенков избра Барселона!


Край на сагата - Александър Везенков избра Барселона!

1635 0

Един от най-успешните ни баскетболисти - Александър Везенков, ще продължи кариерата си в испанския гранд Барселона. Това потвърди самият той пред BGbasket.com. Договорът на българина ще бъде за четири години и е на стойност 2 млн. евро.

Преди по-малко от месец 19-годишният национал се отказа от участие в драфта на НБА. Той реши да продължи кариерата си в Европа, а интересът към него от сериозни отбори в Европа не стихваше. Везенков имаше още една година от договора си с гръцкия Арис, но предпочете да продължи кариерата си с 18-кратния испански шампион Барселона.

205-сантиметрово крило записа най-успешния си сезон тази година, като бе избиран няколко пъти за най-полезен играч в гръцкото първенство. Той влезе в плейофите като реализатор №1 на сезона в Гърция. Българинът с гръцки паспорт имаше общо 469 точки или средно по 18.3 точки. Нашият бе и с най-добър коефициент от всички в лигата с общо 553. За 35 мача през сезон 2014/2015 той записа средно по 17 точки и 7.3 борби.

Испанските медии информират, че той ще бъде откупен от Арис до края на юли за 250 000 евро. След това Везенков ще има възможност да играе в най-силния клубен турнир Евролига.

Трансферът на Везенков в Барселона ще остане като един от най-успешните в историята на българския баскетбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички