Глушков: Барселона има сериозни планове за Везенков


Глушков: Барселона има сериозни планове за Везенков

1261 0

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, който е единственият българин, играл в НБА, коментира трансфера на Александър Везенков в Барселона пред "България Днес".

Г-н Глушков, колко е значим този трансфер за българския баскетбол?

- Това е най-голямото събитие през последните десет години. Барселона е един от най-силните отбори. С 4-годишния договор испанците категорично заявяват, че ще разчитат сериозно на него. Беше следен от доста време не само от Барселона, но и от другите тимове, включително и от НБА.

Имаше вариант да се пробва и в НБА. Кой от двата пътя е по-правилен?

- Момчето и неговото семейство знаят най-добре какво е необходимо, за да се развие. Съгласен съм с тях, че вариантът с Европа е по-добър. В НБА всички млади играчи страдат през първата година. Казват им, че са новобранци. Има нещо и като казармен режим. Хубаво е там да се отиде със сериозно изградено име от Европа, за да се използват 100% възможностите.

Какво е най-важното оттук насетне за Александър Везенков?

- Да бъде здрав. Той иска да стане много добър баскетболист. Ще има възможфност да се развива в силното испанско първенство и в Евролигата. Това е стъпка нагоре за него. Нивото ще бъде по-различно, отколкото когато играеше в Арис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички